Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél ! recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kis fej hagyma
» 1 / 2 csokor apróra vágot kapor
» 1 / 2 csokor petrezselyemzöld
» olívaolaj
» 1 csésze rizs
» mentalevél
» 2 ek. fenyőmag
» 2 ek. mazsola
» 30 dkg friss vagy konzerv szőlőlevél
» só
» bors
» citromlé
» cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Serpenyőben,olaj nélkül, fél csésze forró víz hozzáadásával addig pároljuk a hagymát, míg az aláöntött víz el nem párolog. Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az olívaolaj felét, a megmosott rizst, fél citrom levét, a fűszereket, a cukrot, a mazsolát, a fenyőmagot, ízlés szerint sót és borsot.
Az egészet jól összekeverjük.
Minden megmosott szőlőlevélbe egy teáskanál tölteléket teszünk és szorosan összetekerjük, két végüket is jól behajtva. Egy másik főzőedény alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, és erre helyezzük egymás mellé a töltelékeket. Végül néhány szőlőlevéllel fedjük be.
A maradék olajat keverjük el a maradék citromlével, hígítsuk 2-3 pohár vízzel, öntsük a töltött szőlőlevelekre, majd fedjük be az edényt.
Forráspontig magas hőfokon, majd nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg a folyadék elpárolog, és csak az olaj marad az étel alatt.
Amikor kissé kihűlt, tálra rendezzük, citromszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Nemrég voltam Szófiában ott ettem ilyen " dolmát ".
Nagyon finom volt és itthon is megcsináltam.
Próbáljátok ki ti is.
Előételként vagy köretként szokták fogyasztani.


Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 4 ember kedveli ibolya58
2012.06.02 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edényt lehúzzuk, olívaolaj felét, megmosott rizst, teáskanál tölteléket, másik főzőedény, maradék olajat, maradék citromlével, töltött szőlőlevelekre, folyadék elpárolog, olaj marad, étel alatt, petrezselyemzöld, szőlőlevelekre, hozzáadásával, szőlőlevéllel, összetekerjük, hőmérsékleten, összekeverjük, szőlőlevéllel, szőlőlevélbe, töltelékeket, Forráspontig, megcsináltam, fogyasztani, Előételként, Serpenyőben, Próbáljátok, citromlével, tölteléket, szőlőlevél, szőlőlevél, fűszereket, fenyőmagot, kibéleljük, mentalevél, hozzáadjuk, főzőedény, hagyma, csokor apróra vágot kapor, csokor petrezselyemzöld, olívaolaj, csésze rizs, mentalevél, fenyőmag, mazsola, bors, citromlé, cukor,
Túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 10 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Banános fagyi
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis gánica gazdagon salátával
0 komment 2 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Banános nyam-nyam
0 komment 6 ember kedveli
Töltött virsli
0 komment 7 ember kedveli
Marhanyelv mandulamártással
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Gyors bableves virslivel
0 komment 14 ember kedveli
sajtos fánk !
1 komment 15 ember kedveli
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.